13. toukokuuta 2018

Viides päivä: Neljä konserttia!


"Tiesitkö jo tämän Sveitsistä" - OSA 1/2: 

Sveitsissä on 4 virallista kieltä: Italia, Ranska, Retoromania ja Sveitsinsaksa. Sveitsinsaksa poikkeaa melko paljon tavallisesta koulusaksasta, eli hochdeutsch:sta, sillä se on adoptoinut itseensä sanoja ja piirteitä muista maan virallisista kielistä.  No, nytpähän tiedät. Viides päivä oli kunnon kuoro-marathon. Vox hoiti upeasti neljä eri esiintymistä saman päivän aikana. 

Päivä korkattiin Martinkirchen lounaskonsertilla. Pian lavalle...

Ja kirkko taas täynnä kuoromusiikin ystäviä.

Sveitsissä kulttuuria kuuluu tukea. Konsertti oli ilmainen, mutta poislähtiessä ihmiset avustivat jälleen avokätisesti.


Päivä jatkui kahdella saman ohjelmiston ulkoilmakonsertilla. Päivä oli helteinen ja välillä piti muistaa tankata.
Näistä ensimmäisellä oli paikalla myös Sveitsin radio ja Sanna pääsi haastateltavaksi. Ihmisiä kerääntyi runsaasti paikalle konsertin aikana.Voxille ansiokkaasti säveltänyt Olli Moilanen lensi Baseliin kuullakseen vielä toisen kerran "I never saw..." -kappaleensa esityksen livenä!


Toisen ulkoilmakonsertin puitteet olivat komeat. Check it out!Päivän päätti kävelykonsertti, Parade à l`envers. Ohjelman virallinen kuvaus:


The audience walks through all choirs in a long "inverted parade". The choirs line up singing across both sides of the street. The audience starts their walk at Münsterplatz between 17.15 hand 17.30 h. The event is suitable for children in the audience. 


Hyppää videon avulla mukaan tähän erikoiseen ja hauskaan konsertti-ideaan:Kävelykonsertti oli yleisömenestys, eikä se tuntunut loppuvan ikinä. Voxilaiset lauloivat uskomattoman urheasti uudestaan ja uudestaan ohjelmistoaan, täysillä heittäytyen.

Respektiä pukkaa.


1 kommentti: