Aamuinen kävely Hull Minsterille. |
Voxin kilpailuesiintyminen kirkkomusiikkisarjassa eli kategoriassa S (sacred) oli ajoitettu aamuun. Normaalin puoli kahdeksan aamupalalla kuorolaisia piti jo ohjelmoida lähtemään aikaisin City Hallille kansallispukuja vaihtamaan ja ääniä avaamaan. Niin, ja tietysti letittämään toistensa hiuksia.
Letitystalkoot City Hallissa. |
Kisapaikkana oli Hull Minster, noin 1300-luvulta peräisin oleva kolossaalinen kivikirkko Hullin vanhassa keskustassa. Koska sää oli ensimmäistä kertaa aurinkoinen, kisapaikalle kävely tuntui mukavalta turistireissulta.
Kuorofestivaalin lukuisista ystävällisistä päivystävistä vapaaehtoisista yksi bongasi kuoron matkan varrelta ja tarjoutui opastamaan meidät perille Hull Minsteriin. Aikaa oli sen verran hyvin, että oppaamme halusi näyttää matkan varrelta myös Englannin pienimmän ikkunan. Ja sehän löytyi pieneltä kujalta: 1600-luvulle ajoittuva ikkuna melkein katosi seinään, mutta laatasta oli luettavissa ikkunan tarkemmat tiedot. Talo oli George Hotel, yksi Hullin vanhimmista vielä säilyneistä julkisista rakennuksista.
Englannin pienin ikkuna. |
Hull Minsterin aukiolla oli tilaa avata ääniä ja kroppaa ja pitää harjoituksiakin, koska aikaa oli runsaasti. Kansallispukuihin pukeutuneiden voxilaisten lämmittelyleikit ja äänenavaus sekä kilpailubiisien harjoittelu käänsivät ohikulkijoiden katseita ja kamerat tallensivat kuorolaisten puuhia monelta suunnalta.
Äänenavaus Hull Minsterin edustalla. |
Taistelevat sopraanot. |
Ulkoharjoittelua kisaesitystä odotellessa. |
Soundcheck osoitti, että Hull Minsterin akustiikka oli erinomainen ja soveltui täydellisesti varsinkin renessanssimusiikin esittämiseen. Tiivis yhdessäolo matkan aikana oli tehnyt tehtävänsä: Voxin soundi oli yhteen hioutunut ja vapaa, mikä lupasi hyvää itse kisaesiintymiseen.
Sakraalimusiikin sarja oli sen verran iso, että kuorot oli jaettu kahteen esiintymisvuoroon. Edellisenä oäivänä olivat jo esiintyneet Tygerberg Children’s Choir (Etelä-Afrikka), Farnham Youth Choir (UK), Palanga Chamber Choir (Liettua) sekä Choros Amici (UK). Nyt Voxin kanssa samassa erässä esiintyisivät Cordydd (Wales) ja Southern Spirit Singers (UK), Vox vuorossa toisena.
Koska soundcheckin jälkeenkin ohjelmassa oli vielä odottelua ennen kisaohjelman alkamista, Sanna piti voxilaisten laulua yllä. Kuoro jatkoi harjoituksia Hull Minsterin aukiolla ja pysyi näin ollen hyvässä vireystilassa kisavetoa varten.
Viime hetken psyykkausta. |
Kisajärjestäjät olivat buukanneet kuorolle lämmittelyajan pienen matkan päässä sijaitsevasta toisesta kirkosta, mutta sinne siirtyminen osoittautui lopulta melko turhaksi, kun varsinaista lämmittelyaikaa ei juuri jäänyt. Kävelyä kansallispuvuissa sen sijaan tuli lisää. Kaikesta huolimatta voxilaiset olivat asemissa Hull Minsterin sivuoven takana täsmällisesti omaa kisavetoaan varten.
Ei sisäänpääsyä - paitsi kuorolaisille! |
Voxi lavalla ja kisaesitys voi alkaa. |
Uudempaa musiikkia sakraalisarjan ohjelmassa edusti Olli Moilasen säveltämä La Jornada (2010), joka on pitkään ollut Voxin joulukonserttien kestosuosikki. Lattarirytmeissä seikkaileva joulukertomus raikkaan solistikvartetin johdolla ja Vernerin rumpukompin tukemana sykähdytti ja säväytti.
La Jornada päätti kirkkomusiikkisarjan ohjelmiston. |
Kisavedon jälkeen voxilaiset halusivat vielä jäädä kuuntelemaan seuraavana vuorossa olevan Southern Spirit Singersin esityksen. Kyseessä olikin todella taitava kuoro, joten kannatti jäädä. Ja kuten muulloinkin, kuorot kannustivat toisiaan hyvässä hengessä.
Kansallispuvut palautettiin tukikohtaansa City Hallille, jossa Sannan johdolla käytiin läpi myös ensivaikutelmat ja palaute kisasuorituksesta. Lounaan jälkeen kuorolaisille oli jälleen määrätty lepoa, koska päivän seuraava rupeama pitäisi sisällään massakuoron harjoitukset ja gaalakonsertin Jubilee Centralissa.
Pitkä kisapäivä on taittunut iltaan tai oikeastaan yöhön, joten blogi hiljenee tältä päivältä ja palaa gaalakonsertin ja siihen valmistautumisen tunnelmiin huomenna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti