22. huhtikuuta 2023

Lähtö Brittein saarille lähestyy...

 

Kuoro edustuskunnossa ja lähtövalmiina! (Kuva: Tomi Piilokari)

Kohta lähdetään jälleen Voxin matkaan! Lähtöpäivä on tiistai 25.4., kohteena Iso-Britannia ja siellä Hull (virallisemmalta nimeltään Kingston upon Hull), satamakaupunki itäisessä Yorkshiressa, jossa Vox Aurea osallistuu Interkulturin kansainväliseen kuorokilpailuun. Edellisestä Voxin kisamatkasta onkin vierähtänyt aikaa lähes kahdeksan vuotta. Kansainvälisillä kuorofestivaaleilla on toki oltu eri tavoin edustamassa tässä välissäkin, mutta nyt on tarkoitus mennä mittaamaan kuoron kisakunto kansainvälisen raadin edessä.

Hullin kuorofestivaaleille 27.4.-1.5. osallistuu 27 esikarsinnan läpäissyttä kuoroa kymmenestä eri maasta. Kuorokilpailussa Vox Aurea osallistuu kolmeen eri sarjaan: nuorisokuorot, sakraalimusiikki ja rytmimusiikki. Lisäksi kuoro esiintyy festivaalin yhteydessä järjestettävässä gaalakonsertissa. Vain kaksi kuoroa osallistujajoukosta kutsuttiin gaalakonserttiin, ja Vox Aurea sai kunnian olla näistä toinen.

Hullin kuorofestivaalin nettisivut

Ennen festivaaleja Vox Aurea vierailee matkan varrella ystävyyskuoron luona Shrewsburyssa, jossa kuorot pitävät workshopin ja yhteiskonsertin. Laulu tulee siis soimaan tällä reissulla monenlaisissa konserttipaikoissa!

Matkavalmistelut ovat värittäneet tätäkin kuorokevättä. Koronakurimuksesta päästyä ulkomaanmatkailu ei vaadi enää vastaavia varotoimia kuin vielä vuosi sitten, vaan on voitu keskittyä "normaalimpiin" asioihin, kuten kansallispukujen, matkavakuutusten ja passien tsekkaukset, matka-adapterit, valuutanvaihto... ja kuoro taas on treenannut ohjelmistoa kisakuntoon.

Matkaan lähtevien 48 kuorolaisen paimentajina ovat kuoronjohtaja-Sannan ja äänenmuodostaja-Josefiinan lisäksi kuusi huoltajaa, joiden päätehtävinä on vastata vaate- ja eväshuollosta sekä kuorolaisten terveydestä ja turvallisuudesta. Matkan kuulumiset päivittyvät tähän blogiin noin kerran päivässä, ja tuttuun tapaan myös Voxin Facebookista ja Instagramista löytyy kuva- ja videomateriaalia matkan varrelta. (Some-päivitysvastuu kiertää myös kuorolaisilla, mikä takaa varmuudella sen, että IG-postaukset ovat enemmän fresh ja vähemmän boomer-tyyliä...)

Tunnelmia lähtökonsertista

Matka- ja kisatunnelmiin virittäydyttiin torstaina 20.4. lähtökonsertissa, joka keräsi mukavan yleisön Seminariumiin yliopiston vanhaan juhlasaliin. Lähtökonsertissa kuultiin Voxilta kaikkien kolmen kilpailukategorian ohjelmisto sekä gaalakonsertin ohjelmisto. 

Lähtökonsertti käynnistyi kuoron marssiessa sisään Vot i kaalina dain sävelin.

Kisaohjelmisto on monipuolinen ja koko tunneskaalan virittävä kokonaisuus. Se myös nostaa esiin Voxin taitoa kertoa tarinaa koko keholla, läsnäolevana ja tilanteisiin heittäytymällä. Yksinäisyyttä ja joukkoon kuulumista tutkiskelevat Sanna Salmisen sävellykset Like me (nuorisokuorosarja) ja I feel so good (rytmimusiikkisarja) alleviivaavat tätä puolta Voxin ilmaisussa.

"Do you like me?"

"I feel so good"

Kuoro pysähtyy myös pyhien tunnelmien äärelle keskiaikaisessa Mariam matrem -teoksessa, löytää kahlitun voiman, joka soi meissä kaikissa Aili Järvelän Pato-kappaleen sanoin, ja hyörii arkiaamun puuhissa Tomi Räisäsen sävellyksessä Kiire. Moneen voxilaiset siis taipuvat, ja uskon että tästä kisareissusta tulee jälleen elämys, joka piirtyy ääni- ja kuvamuistoihin lähtemättömästi.

Kengät ja vessapaperirullat ovat hakusessa, kun on Kiire...

Tervetuloa Voxin matkaan!
  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti