28. huhtikuuta 2023

Lammaslaitumilta kisakaupunkiin

Jos edellinen hostelli Stratford-upon-Avonissa edusti idyllistä kylämaisemaa, Hartington Hall oli aitoa maaseutua. Vihreät niityt aukesivat joka suuntaan, kiviaidoilla rajattuina. Ja laitumilla tepasteli lampaita, joista moni oli juuri äskettäin poikinut, joten karitsojen määkinä sulostutti entisestään maisemassa vallitsevaa tunnelmaa. Pienen aamukävelyn tuloksena löydettiin kuorolle hyviä kuvauspaikkoja, ja niinpä aamupalan jälkeen suoritettiin pieni maisemallinen kävely lähimaastossa ryhmäkuvausten merkeissä. Lopputuloksena kelvollinen määrä ruutuja kuorosta englantilaisen maaseudun sydämessä sekä kahdesta aasista, jotka ilmeisen seurallisina eläiminä tulivat voxilaisten ihasteltaviksi ja siliteltäviksi. Aasit saivat nimet Javier ja Cito - tietäjät tietävät, missä Voxin kisakappaleessa tuo nimi esiintyy (oikein vastanneiden kesken voidaan arpoa levypalkinto). Javier ja Cito poseeraamassa. 

Sää oli jo kääntynyt melko viileäksi, mutta se ei haitannut ulkona pidettävää äänenmuodostusta ja pikatreeniä. Maalaismaisemista otettiin kaikki irti! Lounaseväiden jälkeen pakkauduttiin bussiin ja saatiin vielä ihailla lammaslaitumia ja vehreitä maisemia laskeuduttaessa rinteitä alaspäin. Suuntana oli satamakaupunki Kingston upon Hull eli tuttavallisemmin Hull, joka tulisi olemaan kuoron tukikohta seuraavien kolmen päivän ajan. Hullissa majoituttiin kaupungin keskustassa sijaitsevaan hotelliin, ja koska seuraava voxilaisia koskeva ohjelma olisi päivällinen ja sitä seuraava festivaalin avajaiskonsertti, ehtivät kuorolaiset sitä ennen tehdä pienen shoppailureissun kaupunkiin. Ensimmäiset Hullin kuorofestivaaliin liittyvät mainoksetkin bongattiin kävelykadulta samaisella shoppailureissulla.

Kuorofestivaalimainos Hullin katukuvassa.

Kuorolaisten kiertäessä kauppoja Sanna ja matkanjohtaja Päivi kävivät rekisteröitymässä kuorofestivaalien toimistolla ja osallistumassa Hullin kaupungin järjestämään vastaanottoon festivaalivieraille. Samassa yhteydessä paikalla päivystänyt BBC:n toimittaja poimi Sannan haastateltavaksi, ja kyseisen haastattelun pitäisi tulla ulos radiosta osana BBC:n perjantaiaamun lähetystä. Jos linkki lähetykseen löytyy, laitamme sen jakoon Voxin some-kanaville.

Päivällinen nautittiin komeassa Hull City Hallissa, jonka tiloista löytyy catering centerin lisäksi myös kisatoimisto ja konserttisali. Voxilaiset illastivat samaan aikaan eteläafrikkalaisen Tygerberg Children’s Choirin kanssa. Samainen kuoro tulee olemaan toinen lauantaisen gaalakonsertin esiintyjä.

Voxilaiset odottamassa päivällistä.

Festivaalien avajaiskonsertti Hull City Hallin salissa toi lavalle kaksi kilpailukuoroa, kroatialaisen ja liettualaisen, sekä lisäksi paikallisen koulujen lapsikuoron sekä ison projektikuoron, jonka mukana esiintyi myös viittomakielinen ryhmä. Viimeksi mainitun esitykseen Sing to the Hills saattoi yleisö lopussa liittyä laulamaan äänissä nuoteista, jotka löytyivät festivaaliohjelmasta.

Avajaispuheissa kehuttiin festivaalin kansainvälisyyttä, toivotettiin kuorot tervetulleiksi kunkin osanottajamaan omalla kielellä ja todettiin yleisesti, miten hienoa on monen koronavuoden jälkeen kokoontua yhteen matkojen päästä ja laulaa. Kävipä Hullin pormestarikin juhlavarustuksessaan paikalla pitämässä tervetulopuheen. Myös kuorokilpailun tuomarit esiteltiin. Suomesta raadissa on mukana kuoronjohtaja Sanna Valvanne.

Hull City Hallin päälava

Projektikuoro avajaiskonsertissa

Konsertin jälkeen olikin aika saatella kuorolaiset hotellille tavoitteena aikainen nukkumaanmeno. Ensimmäinen kisaveto rytmimusiikkisarjassa olisi ohjelmassa seuraavana päivänä, ja siihen orientoituminen oli syytä jo aloittaa. Huoltajien kesken sovittiin vielä askelmerkit kuorolaisten ja kansallispukujen liikkumiseen sekä ruokahuollon toimimiseen seuraavana päivänä. Tiheät maisemanvaihdokset ja intensiivinen kuoroelämä parin viimeisen päivän aikana ovat vaatineet voimia, mutta antaneet myös valtavasti kokemusten ja yhteisten tunne-elämysten muodossa. Ei muuta kuin kohti ensimmäistä kisapäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti