14. heinäkuuta 2015

Eka keikka ja kiertoajelua

Vox Aurean Kalifornian kiertueen ensimmäinen keikka laulettiin eilen. Kuoro oli kutsuttu mukaan Pyhän neitsyt Marian episkopaalisen kirkon jumalanpalvelukseen laulamaan yhdessä kirkon oman kuoron kanssa ja esiintymään kirkkokahveille jumalanpalveluksen jälkeen. Aurinkoinen sunnuntai oli kerännyt pienen, jollakin tapaa pohjoismaalaiselta näyttävän kirkon täyteen seurakuntaa. Voxin paikka oli kirkon parvella ja jumalanpalveluksen aikana lämpötila siellä nousi saunalukemiin. Pari laulajaa oli kuumuuden vuoksi hiukan pyörällä päästään, mutta kokonaisuudessa kuoro hoiti hommansa erinomaisesti. Kansallispuvuissa esiintyvät lapset herättivät suurta ihastusta jo pelkällä ulkomuodollaan ja laulut vain lisäsivät yleisön riemua. Erityisen suurta ihastusta herätti negrospirituaali This Little Light of Mine. "Where have they learned sing like that?", henkäili ihastunut vanhempi rouva vieressäni.
 
Kirkkokeikan jälkeen teimme lyhyen kiertoajelun San Franciscossa. Oppaaksemme saimme Pirkka Aunolan, joka osasi kertoa meille tosi kiinnostavia yksityiskohtia kaupungista. Retken kohokohta oli valokuvaussessio puistoalueella, josta The Golden Gate näyttäytyi meille koko upeudessaan. Se on kyllä henkeäsalpaavan upea!
 
Lapset viettivät vielä eilen vapaan illan perheessään, festivaaliin osallistuvat aikuiset oli kutsuttu illanviettoon, jossa oli mahdollisuus tavata muiden kuorojen edustajia ja jossa kerrottiin tulevien päivien ohjelmasta. Suomalaisjoukkue ihmetteli henkeäsalpaavan kaunista kotia ja upeaa puutarhaa, jossa vastaanotto järjestettiin.

Festari on siis nyt aloitettu. Tämän päivän vietämme Scottish Rite Centerissä, jossa päivä alkaa festivaalikuoron, siis 1000 laulajan, ensimmäisellä yhteisharjoituksella ja huipentuu Golden Gate Festivaalin avajaisseremonioihin. Tästä se lähtee! 

soprano 1

 soprano 2


 alto1

 alto 2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti