18. heinäkuuta 2015

Jännitystä ilmassa

Vox Aurean kisaurakka The Golden Gate International Children's and Youth Choral Festivalilla sai eilen jatkoa gospel ja spiritual –sarjassa. Tähän sarjaan Vox osallistui kappaleilla The storm is passing over, Charles Albert Tindley, arr. Barbara B. Baker ja Let it shine, Traditional, arr. Kari Ala-Pöllänen.
Pienen tauon jälkeen vuorossa oli nykymusiikki – sarja, jossa Vox esitti Pekka Kostiaisen Revontulet ja kuoronjohtaja Sanna Salmisen Like me.

Lavalle astelivat jännittyneet, mutta iloisesti hymyilevät Voxit isojen aplodien saattelemana. Molempien sarjojen vedot sujuivat hienosti. Vox on saavuttanut paikan festivaaliyleisön sydämissä ja saa raikuvat suosionosoitukset kerta toisensa jälkeen.

Vaikkei tämän hetken some –ilmiöstä kertovasta Like me –kappaleesta eilen kuultukaan aivan huppuvetoa, tykättiin siitä ihan hurjasti. Voxin urakka näiden festivaalien kisalavalla päättyi siihen, kun kilpailun tuomarit halusivat ottaa selfien kuoron kanssa https://instagram.com/p/5Qfq0JCZap/?taken-by=benbarr_sf .

Eilen illalla kuoronjohtajat ja säestäjät kokoontuivat yhteiseen illanviettoon. Kilpailun tuloksia oli määrä kuulla Conductor & Accompanist Banquet:n päätteeksi. Kuorolaiset tahoillaan jännittivät myöhään illalla luvattuja tuloksia ja niin taisimme tehdä me huoltajatkin. Ensin saatiin tieto, että tuloksia ei julkistetakaan vielä illalla, vaan vasta lauantaiaamuna festivaalikuoron harjoituksissa. Samalla kerrottiin, että lauantai-iltana järjestettävään festivaalien päätöskonserttiin pääsevät esiintymään sarjojen voittajat ja lisäksi tuomaristo valitsee ”muita kiinnostavia” esiintyjiä. Jännitys tiivistyi vielä puoleksitoista tunniksi, kunnes tui tieto, että Vox Aurea esiintyy päätöskonsertissa kappaleilla Mariam Matren ja Aalloilla! Tulokset selviävät siis tuota pikaa, mutta varmaa on, että 21 kuoron joukosta pääsi päätöskonserttiin yhdeksän ja Vox on yksi niistä ja vielä kahdella esitettävällä kappaleella! Hienoa työtä Sanna ja kuorolaiset!

Kuorolaulun taso näillä festivaaleilla on ollut huikean korkea. Kuorolaiset ovat treenanneet päivittäin yhteislauluja tämän illan päätöskonserttia varten. Lisäksi pääosa kuoroista osallistuu kilpailuihin, monet useammassa sarjassa. Pitkin viikkoa on korviimme kaikunut ihastuneita ihmettelyjä siitä, kuinka monipuolinen ohjelmisto Voxilla on. Siitä kertoo myös se, että kuoro osallistui neljään eri kilpailukategoriaan. Nuorisosarjassa kilpaileminen tuo oman mausteensa soppaan, ovathan vanhimmat laulajat tässä sarjassa 25 –vuotiaita konkareita! Mahtavassa seurassa siis olemme ja saamme jo nyt olla hurjan ylpeitä Vox Aurean suorituksista näillä festivaaleilla!

Lauantai-illan päätöskonsertissa esiintyvät:

Cantabella Honors Choir
Girls' Choir of Järva County
Green Guys
Kinder-& Jugendsingakademie Graz
Pueri et Puellae Cantores Plocenses
The Resonanz Children's Choir
Vox Aurea
Young People's Chorus of NYC Chorale
Young People's Chorus of NYC CantareEi kommentteja:

Lähetä kommentti