5. toukokuuta 2024

Kohti Hannoveria

Voxi Englannin nummimaisemissa keväällä 2023

Pian on jälleen lähtö käsillä! Voxin matkassa kuljetaan tällä kertaa Saksan Hannoveriin, jossa kuoro osallistuu kansainvälisille lapsi- ja nuorisokuorofestivaaleille 8.-12.5. yhtenä yhdeksästä kutsutusta vierailijakuorosta ympäri maailman. Luvassa on omia konsertteja, yhteisiä esiintymisiä toisten vierailijakuorojen kanssa ja tutustumista yli rajojen. 

Hannoverin kuorofestivaalin nettisivut (saksaksi ja englanniksi)

Tämä festivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja Vox Aurealla on ilo ja kunnia olla yksi festivaalin vierailijakuoroista, jotka on tosiaan kutsuttu yhdeksästä eri maasta ympäri maailman. Vierailijakuorojen ohella festivaalin monipuolista konserttitarjontaa varmistaa myös toistakymmentä saksalaista isäntäkuoroa. 

Mahdollisuus toimia vierailevina artisteina kansainvälisillä festareilla on poikkeuksellinen ja siksi halusimme siihen tarttua. Voidaan sanoa tällaisten kutsujen kumpuavan siitä taiteellisesta yhteistyöstä ja kumppanuudesta, jonka varaan Voxin pitkäaikainen kansainvälinen maine on rakennettu ja jonka avulla se myös ponnistaa kohti uusia, unohtumattomia elämyksiä. Näiden matkojen tuottamat yhteiset kokemukset, tunnemuistot ja ystävyyssuhteet kantavat kuoroyhteisöä pitkälle tulevaisuuteen ja säilyvät jaettuna kulttuurisena pääomana.    

Matkaan on valmistauduttu hiomalla konserttiohjelmistoa ja harjoittelemalla uusia koreografioita, joiden saloihin kuorolaiset opasti tänä keväänä Jyväskylässä vieraillut sveitsiläinen koreografi Daniel Raaflaub. Yhteistyö Danielin kanssa käynnistyi jo viime syksynä sveitsiläisen Knabenkantorei Basel -poikakuoron vieraillessa Jyväskylässä. Koreografiatyöskentely nosti tuttuja Vox-hittejä aivan uusiin sfääreihin ja herätti myös etsimään teosten tulkintoja syvemmällä tasolla. 

Matkaan lähtee 55 kuorolaista, kuoronjohtaja Sanna ja äänenmuodostaja Josefiina sekä kuusi matkahuoltajaa. Kuten kuoroharrastus ylipäänsä, ei kuoromatkailukaan ole vain laulua, vaan monen käytännön tekijän ja talkoolaisen yhteistuotos, jossa kokonaisuus on poikkeuksetta enemmän kuin osiensa summa. Kansallispuvut on järjestelty koko joukolle, matkat ja majoitukset varmistettu, matkaryhmät kasattu ja huolto suunniteltu. Tästä on hyvä lähteä matkaan.

Hannoverin-matkan lähtökonsertissa 28.4. Taulumäen kirkossa Vox esitti festivaalin konserttiohjelmistoa ja mittautti samalla reissukuntonsa. Paikalle saapunut runsaslukuinen yleisö saattoi todeta, että hyvässä terässä ollaan. Koko tunneskaala kulki jälleen yleisön läpi, kun voxilaiset pääsivät irti. Tässä muutama kuva konsertista (kuvaaja: Hilda Ivars).




Näin on Voxin matkablogi jälleen käynnistetty. Uusia blogipostauksia on odotettavissa kerran vuorokaudessa. Lisäksi tuttuun tapaan tiheämmällä syklillä matkan kuvatunnelmia voi seurata Voxin Instagramista ja Facebookista.

Tervetuloa Voxin matkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti